Scroll to top

És molt corrent que mares i pares de nens d’entre 3 i 5 anys no sàpiguen bé que fer quan van a apuntar a classe de dansa.
Quan comencen al setembre, com és natural, tot és molt més caòtic per a ells. No estan acostumats i desconeixen com serà aquesta rutina.
Aquí us deixem una sèrie de preguntes freqüents que ens fan en el dia a dia a la recepció:

1- A partir de quants anys és bo començar a ballar?

Nosaltres aconsellem que a partir dels 3 anys és una bona edat perquè comencin a prendre contacte amb el món del ball ja que estan en ple moment d’absorció de coneixements i en ple desenvolupament psicomotriu.
En només 3 mesos, adquireixen tot el necessari per entendre, aprofitar i gaudir cada una de les classes.

2- Què disciplina han de triar?

El nostre consell és que des dels 3 fins als 5 anys, assisteixin a classes del que nosaltres anomenem “Ballet 1 Iniciació a la dansa”.
És increïble l’evolució que aconsegueixen els nens a aquestes edats: aprendre a estar en una classe durant 60 minuts estructurada d’una manera concreta, relacionar-se amb els seus companys, agilitat, elasticitat, coneixement i descobriment de nous moviments per al seu cos, presa de consciència, dissociació etc

3- Què es fa a les classes d’iniciació a la dansa?

Disciplina: se’ls ensenya a estar durant una hora en una classe en la qual cal seguir unes rutines: escalfaments, tècnica, jocs, ball lliure, ball en equip, estiraments …

Coordinació: comencen a desenvolupar la seva capacitat de dissociació i a anar prenent consciència del seu cos i de com anar assolint moviments.

Ritme: Aprenen a que algú els expliqui els temps i a saber quan començar o parar de ballar en funció del tros de música que estigui sonant, através de joc d’una manera divertida i educativa.

Treball en equip: formen part d’un grup i comencen a treballar amb exercicis en conjunt i a ballar coreografies tots junts.

Elasticitat: treballen el cos començant a agafar elasticitat poc a poc segons els moviments.

Col·locació corporal: comencen a treballar la col·locació per anar ensenyant-li al seu cos la postura indicada.

4- I després què?

A parti dels 5 anys, poden optar per fer dansa clàssica on treballen tots els aspectes bàsics d’una classe de ballet. Poden triar tambe un estil menys clàssic i aprendre la tècnica fent dansa moderna-jazz

Related posts