Scroll to top

Escena: granja escocesa
Basat: Charles Nodier , ” Trilby, ou Le lutin d’Argail ” i Niccolò Paganini ‘s Le Streghe
Compositor: Jean-Madeleine Schneitzhoeffer
Coreograf: Filippo Taglioni en 1832 / August Bournonville en 1836
Estrena: 1832 Opéra de París
Personatges: James, sílfide, Effie, Gurn, Old Madge, convidats al casament …

BALLET en 2 ACTES

Font Wikipedia

Acte I

A la sala d’una granja escocesa, James Ruben, un jove escocès, dorm en una cadira al costat de la llar de foc. Una sílfide el mira amorosament i balla sobre la seva cadira. Ella el besa i després desapareix quan de sobte es desperta. James desperta al seu amic Gurn de la son i li pregunta sobre la sílfide. Gurn nega haver vist una criatura així i li recorda a James que aviat es casarà. James descarta l’incident i promet oblidar-ho.
La núvia de James, Effie, arriba amb la seva mare i les seves dames d’honor. James obedientment la besa, però es sobresalta per una ombra a la cantonada. En pensar que la seva sílfide ha tornat, ell s’afanya, només per trobar a la bruixa, Old Madge, agenollada al costat de la llar de foc per escalfar-se. James està furiós amb la decepció.
Effie i els seus amics li preguen a Old Madge que expliqui les seves fortunes, i la bruixa obeeix. Ella alegrement li informa a Effie que James estima a una altra persona i que s’unirà a Gurn. James està furiós. Ell treu a Madge de la llar i la llança fora de la casa. Effie està encantada que James s’embulli amb una bruixa pel seu bé.
Effie i les seves dames d’honor s’afanyen a pujar per preparar-se per les noces, i James queda sol a l’habitació. Mentre mira per la finestra, la sílfide es materialitza davant seu i confessa el seu amor. Ella plora davant la seva aparent indiferència. James es resisteix al principi, però, captivat per la seva bellesa etèria, la capitula i la besa tendrament. Gurn, que espia el moment des de les ombres, corre per dir-li a Effie el que ha succeït.
Quan la angoixada Effie i les seves amigues entren després d’escoltar l’informe de Gurn, la sílfide desapareix. Els convidats assumeixen que Gurn simplement està gelós i es riu d’ell. Tots ballen. La sílfide entra durant la gresca i intenta distreure James.
Quan es forma la processó nupcial, James se separa i mira l’anell que ha de posar al dit de Effie. El Silfo li pren l’anell, el col·loca en el seu propi dit i, somrient temptadora, es precipita al bosc. James s’afanya després d’ella en ardent persecució. Els convidats estan desconcertats amb la sobtada partida de James. Effie està desconsolada. Ella cau en els braços de la seva mare plorant desconsoladament.

Acte II

En una part del bosc coberta de boira, Madge i les seves companyes bruixes ballen grotescament sobre un calder. Els gresca afegeixen tota mena d’ingredients fastigosos a la infusió. Quan els continguts brillen, Madge busca en el calder i treu un mocador màgic diàfan de les seves profunditats. El calder s’enfonsa, les bruixes es dispersen, la boira s’aixeca i es revela un bell clar.
James entra amb la sílfide que li mostra la seva encantador i arbrat regne. Ella li porta baies i aigua per refrescar però evita la seva abraçada. Per animar-lo, ella convoca a les seves germanes etèries que tímidament entren i realitzen les seves danses airejades. El jove escocès està encantat i s’uneix al divertissement abans que tots fugin cap a una altra banda del bosc.
Mentrestant, els convidats al casament han estat buscant al bosc a James. Ells entren al clar. Gurn troba el seu barret, però Madge el convenç que no digui res. Effie entra cansada de vagar pel bosc. Madge li demana a Gurn que proposi. Ell ho fa i Effie accepta la seva proposta.
Quan tots s’han anat, James entra al clar. Madge es troba amb ell i li llança la bufanda màgica. Ella li diu al jove agricultor que la bufanda li lligarà la sílfide perquè no pugui volar. Ella li ordena que enrotlli la bufanda al voltant de les espatlles i braços de la sílfide per a un efecte complet. James està extàtic. Quan la sílfide torna i veu la bufanda, li permet a James col·locar al voltant de la seva forma tremolosa.
Mentre James abraça la sílfide amb passió, les seves ales cauen, ella s’estremeix i mor en els braços de James. Tristament, les seves germanes entren i aixequen la seva forma sense vida. Tot d’una, una alegre processó nupcial liderada per Effie i Gurn creua el clar. James està atordit. James dirigeix ​​la seva mirada cap al cel; ell veu la sílfide aixecada per les seves germanes. James s’esfondra. Madge s’alegra pel seu cos sense vida. La justícia ha triomfat.

I recordem que a cascavells realitzem els activitats en grups reduits per donar-ne una bona formacio i Dirigides per la nostra professora titulada en la Royal Academy of Dance (entre altres), amb una llarga i brillant carrera com a ballarina.

Posa’t en els Millors mans !!!

Related posts