Scroll to top

Font: doyoubailas

 

Cosir les cintes a les teves sabatilles de Punta en 5 passos.

 

1.- Assegura’t que tens 4 cintes d’uns 60cm cadascuna (dues per a cada sabatilla)

2.- Fes un plec en la part del taló de la sabatilla, tal com s’indica a la imatge. Aquesta serà la línia a partir de la qual vas a cosir les cintes, una a cada costat de la sabatilla.

3.- Sigues generosa i comença a cosir la cinta des de gairebé la sola interior de la sabatilla. Si ho fas molt amunt, prop de la línia de la goma perimetral, el més probable és que es descosa o fins i tot es trenqui la cinta causa de la poca superfície de cosit. D’altra banda, si ho fas més baix, gairebé a nivell de sola, notaràs que l’calçar-te la Punta i estirar la cinta, la sabatilla queda més en contacte amb la planta del teu peu i podràs ajustar-la millor.

4.- Cus les cintes a la part del folre de la sabatilla i veu amb compte de no traspassar a la part del setí, si t’equivoques acabaràs lluint un horrible cosit a tot el lateral de la sabatilla. (Veuràs que hi ha doble capa a la zona de cosit de les Puntes).

5.- Traça un cosit en forma d ‘ «U» o «quadrat» per la mateixa raó que t’he esmentat a dalt: hi haurà més superfície de cosit i no només una fina línia que queda dèbil i es pot trencar (a més, generalment en el moment menys apropiat).Vigila no cosir la rematada pel qual corre la goma perimetral de la sabatilla !. Si ho fessis, ja no podries estirar-la per ajustar-la.

NOTA: Si et va millor, pots cosir la cinta amb un lleugeríssim angle perquè no quedi arruga al portar-la al turmell. Encara que en la imatge estan completament rectes perpendiculars a la sola, tu pots variar-en funció de la teva forma del turmell i la teva comoditat.

Si vols saber com cordar les cintes, fes «click sobre l’imatge» per obrir l’article

Related posts