Scroll to top

He vist al llarg de les meves classes de tècnica de punta que moltes de les meves alumnes van millorant alguns exercicis en mitja punta quan comencen a fer servir les puntes, com ara l’estirament dels empenyes.

A més, alguns exercicis adquireixen una nova lògica per a elles, que, fins i tot, davant de la gran força que demanden les puntes, tendeixen a ser-los més fàcil

Com comprar un parell de bones sabatilles de punta?

Avui hi ha diverses opcions que contemplen el tipus de peu i el nivell de l’alumna, entre altres qüestions.

Sempre cal conversar amb el mestre abans de fer la compra per definir les característiques de les sabatilles que són adequades,

i dirigir-se a una botiga especialitzada amb un bon tècnic en puntes, ja que es tracta d’un treball intens i que mereix una decisió conscient i acurada.

Coses essencials que un ha de saber per comprar puntes

1 CAIXA
2 ALES
3 PLECS
4 SOLA EXTERNA
5 COSTURA POSTERIOR
6 COSTURA CENTRAL
7 TALÓ
8 EMPEINE O “VAMP”
9 PLATAFORMA O PUNTA

1 CORONA
2 SOLA INTERIOR
3 ALMA O “Shank”
4 SOLA EXTERIOR

1 LA FORMA DE LA CAIXA
2 L’AMPLE DE LA SABATILLA
3 LA TALLA
4 LA LONGITUD DE “VAMP”

Els nostres peus

El primer pas per trobar un ajust perfecte és observar les característiques del nostre peu: ¿Els nostres dits són cònics o semblants? ¿S’amplien els peus al metatars?
Hi principalment tres tipus de peus:

La caixa

La caixa conté els dits, els quals, no han de encimarse un amb un altre, ni ha d’haver espai entre ells i la sabatilla; perquè el pes es distribueixi uniformement.

Les articulacions on comencen els dits dels peus han d’estar dins de la caixa

Corona, Escot i vamp

La corona es refereix a l’altura de vamp quan el peu està completament sobre el terra i gairebé sempre està relacionat amb la pronunciació de l’arc. La longitud del empeine (vamp) ha de ser directament proporcional a la longitud dels dits. La majoria de les marques manegen tres longituds d’empeine:

Incorrecte:

Una corona massa alta que deixa un espai entre la sabatilla i el peu o una corona massa baixa que estreny i fa mal l’empeine del bailarín.

Al contorn

Al contorn que limita a la sabatilla, s’ajusta amb un cordó, es diu escot. Vista de dalt, pot tenir forma de V o de U. La forma de V dóna més suport als costats del metatars

La talla

Per escollir la talla adequada comença probándote “el teu” número. Fes un plié en segona posició i en plié, has d’arribar a tocar la plataforma amb el dit més llarg sense que aquest s’aixafi o es doblegi

A continuació, col·loca un peu en punta sobre el terra. Si la sabatilla és del llarg correcte, podràs pessigar una mica de tela a la part del taló. No deu cabre un dit entre el taló i la sabatilla perquè significa que t’està molt gran. I si no pots pessigar res de tela, llavors t’està molt petita:

En comprar successives puntes, si portes les “velles” depenent del desgast a la plataforma, el tècnic de puntes podrà mirar de millorar la teva comoditat.

Related posts