Scroll to top

Ser adult no vol dir que hagis de oblidar-te del ballet…

Començar o rependre’l als 30, 40 o 50, és una excel·lent idea!!!

Podràs aprendre i gaudir del ballet assistint a classes per a adults.

El ballet per a adults és una excel·lent manera de posar-te en forma, de desenvolupar i mantenir la teva flexibilitat i de divertir-te amb persones amb la mateixa mentalitat que tu.

10 punts de partida
per ajudar-te a començar.

 

 

1-Avalua la teva aptitud física. Assegura’t que tinguis suficient condició per començar a exercitar-te. (Igual que amb qualsevol forma d’exercici o esport, si et preocupa alguna cosa, visita al teu metge).

2-Troba una escola adequada. Moltes escoles de ballet ofereixen classes per a ballarins adults; des de principiants, fins a gent que ja té base i/o avançats. En general són de nit (per a aquells que treballen durant el dia, tot i que també hi ha escoles amb classes diürnes).

3-Compra la roba adequada. No necessitaràs un tutú per començar… però un bon maillot, mitges i un cardigan creuat són peces amb les que pots començar. (Sempre pots començar amb roba de gimnàs : samarreta i pantalons d’exercici)

4-Selecciona les sabatilles. Aquest és un article en el que no has d’escatimar. Compra unes bones sabatilles de mitja punta de cuir o lona. (És molt important preguntar primer quina opció prefereixen a l’escola de dansa).

5-La teva primera classe. La classe de ballet usualment comença amb un escalfament a la barra i un estirament. A mesura que avances, aprendràs un rang de diferents passos, salts i els seus noms (que s’utilitzen en tot el món).

6-Practica i continua estudiant ballet. Segueix endavant. Al principi potser tinguis problemes amb la coordinació, així com amb l’estirament i fer les seqüències correctament. Inicialment necessitaràs molta pràctica, així que si pots practicar a casa, fes-ho.

7-Parla amb el teu mestre després de classe. La retroalimentació sobre el teu progrés és important i et permet identificar les àrees que necessiten més treball i concentració.

Sovint et donaràs compte de que qui t’està ensenyant és algun ex ballarí professional,
que va patir alguna lesió, es va retirar de l’escenari
o va decidir donar classes en comptes de mantenir
un règim rigorós de treball constant…
Si és així, tens sort!

8-Les classes per a adults no solen comptar amb un pla d’estudis, (no estan programades per a exàmens de ballet). ja que molts adults prefereixen sentir-se relaxats i lliures ballant només per la seva satisfacció pròpia.

9-Fes tot al teu ritme; no importa ho avançats que els altres estiguin, no és una competició. També és important entendre que hi ha coses que potser mai puguis fer, com un Split. No et preocupis, només accepta-ho.

10-Coses que necessitaràs:
Ampolla d’aigua, cabells recollits (si pot ser monyo) i roba adequada.

Related posts