Scroll to top

Falsos mites sobre la pràctica del ballet

A les ballarines li sagnen els peus

Fals Si ets susceptible als frecs de l’calçat, és aconsellable que et protegeixis els peus. Actualment hi ha força varietat de protectors a les botigues de dansa. Si entrenes moltes hores en puntes també és recomanable. Si algun dia oblides protegir-te els peus i tens moltes hores de classe, evidentment pots fer-te nafres. De la mateixa manera que si camines moltes hores amb talons !!

A les ballarines els surten galindons “juanetes”

Fals Els galindons tenen un enorme porcertatge de caràcter hereditari, de fet moltes persones tenen galindons sense trepitjar una aula de ballet. Una ballarina amb juantes difícilment pugui ballar moltes hores, ja que és dolorós. És aconsellable utilitzar dispositius que puguin protegir la pressió sobre les articulacions i estar assessorat pel teu professor de dansa

Les ballarines pateixen anorèxia

Fals Si fos així, difícilment puguin seguir ballant i aguantar les hores d’entrenament, ja que l’anorèxia és una malaltia devastadora. Una cosa és tenir cura de l’ alimentació i una altra molt diferent és patir patologies alimentàries. Si una ballarina caigués en un problema d’aquest tipus hauria de sotmetre a tractament fins que pugui dur a terme els seus estudis o carrera.

Practicar ballet pot perjudicar perquè requereix fer molt exercici

Fals Encara que sembli mentida aquesta frase ha arribat a les meves orelles. Però aclareixo que amb els meus anys encara segueixo amb vida !! No obstant això, persones que pateixen trastorns que li impedeixen la pràctica d’exercici solen ser advertides prèviament pel metge. Però el ballet en si mateix no és causant de malalties ni perjudica la salut.

 

 

Les ballarines són ximples

Fals Només les ments grolleres i sense cultura poden emetre aquest tipus de judicis. La dansa és una activitat complexa que requereix la combinació de múltiples habilitats ordenades pel cervell. La capacitat intel·lectual de la ballarina és determinant per dur a terme la seva feina. No només és treball físic, l’aprenentatge de rols, interpretació, retentiva, treball en equip, disciplina estricta personal i sense cap mena de dubte, un treball d’enriquiment i recerca en la història tant de la dansa com a història universal per adquirir les facetes necessària per a una bona presentació final sobre l’escenari

Les ballarines no poden practicar esport

Fals És clar que es pot practicar esport, de fet es diu que som els atletes més ben preparats físicament, ja que utilitzem fins a les puntes dels dits !! Sempre que l’activitat no suposi grans riscos de lesió que puguin perjudicar o impedir la pràctica del ballet com ara: si surts a córrer, no ho facis asfalt, que carregua massa els genolls, tria terra o sorra per esmorteir l’impacte. El futbol tampoc ho aconsello ja que caigudes, entrades i puntades dels rivals poden ser causa de lesió. Ioga, natació, gimnàs o pilates són disciplines alternatives que poden entrenar-te i beneficiar-te!! La bicicleta també pot ser una opció, sempre que circulis amb precaució per evitar accidents o la facis per camins havilitats per a ciclistes… i no caiguis !! Però les caminades són més segures!!

Related posts