Scroll to top

Escena: París de la belle époque
Basat: adaptació opereta d’Henri Meilhac “L’Attaché d’Ambassade” escrita en 1861
Compositor John Lachbery (adaptació musical)
Coreograf: Ronald Hynd
Estrena: noviembre de 1975
Personatges: Camille, Njegus, baró Zeta, vídua Hanna, Valencienne, Danilo…

BALLET DE 3 ACTES

Font terpsicoreballet

Acte I.

Escena 1. Ambaixada de Pontevedro a París.
Alguns suboficials i l’agregat francès, Camille, estan acabant els preparatius per a un ball. El secretari de l’ambaixador, Njegus, entra amb un munt de factures i tots es lamenten de la fallida en què està el país. L’ambaixador, el baró Zeta, i la seva jove esposa francesa, Valencienne, apareixen amb un telegrama que anuncia l’assistència al ball de la rica vídua Hanna, qui si es casa amb un estranger, el seu país, Pontevedro, perdrà tots els beneficis de la seva fortuna i es arruïnarà definitivament. El primer secretari de l’ambaixada, el comte Danilo, és considerat un bon pretendent.
Camille i Valencienne es queden sols. Tots dos estan enamorats. Són interromputs per Njegus i en entrar Danilo bastant begut se’n van. El comte és informat dels plans de noces. El baró torna i ordena a Njegus que s’asseguri que Danilo estarà sobri per al ball.
Escena 2. El ball a l’ambaixada.
Hanna arriba i és presentada a Danilo. Tots dos es queden sorpresos, ja que deu anys abans, quan ella era només una camperola, s’havien enamorat, però Danilo va posar fi a la relació romàntica davant la insistència dels seus aristocràtics pares. El està impressionat per la transformació d’ella. Hanna li menysprea i s’uneix als altres convidats.

Acte II.

Té lloc al jardí de la vila d’Hanna, on se celebra una festa amb danses populars. Mentre tots sopen, el baró, Danilo i Njegus es reuneixen per discutir sobre els progressos de la relació del comte amb Hanna. Valencienne i Camille entren d’amagat al jardí i donen curs a la seva passió. Desapareixen en la foscor, observats per Njegus. Danilo i el baró s’apropen. Hanna salva la situació traient a Valencienne per la porta lateral i quedant-se al seu lloc. El baró obre la porta i ordena sortir els culpables. Camille surt amb Hanna, que anuncia el seu casament. Els atònits convidats els feliciten i se’n van. Danilo és l’últim a marxar, però abans de fer-ho llança un mocador vermell que ella li havia donat com a mostra de la seva unió.

Acte III.

Es desenvolupa a Chez Maxim. Es reuneixen tots, Camille apareix esperant trobar-se amb Valencienne, però aquesta enfadada li rebutja. Danilo, s’enfronta a Camille. Hanna apareix i accepta el braç de Camille, Danilo vol reptar-li a duel i Hanna i Valencienne intervenen per evitar-ho. L’ambaixador s’adona de l’amor que sent la seva dona per Camille i accepta l’inevitable. Marxen tots i Hanna es queda sola. Danilo torna i, després abraçar-se, ballen un apassionat vals, donant curs a l’amor i felicitat que senten. Davant el que l’ambaixador i el seu secretari respiren alleujats

I recordem que a cascavells realitzem els activitats en grups reduits per donar-ne una bona formacio i Dirigides per la nostra professora titulada en la Royal Academy of Dance (entre altres), amb una llarga i brillant carrera com a ballarina.

Posa’t en els Millors mans !!!

Related posts