Scroll to top

PASSOS BÀSICS DEL BALLET

Posicions corporals

Si que és cert que els braços en tercera i quarta varien segons l’escola que estiguis estudiant (Russa, anglesa, cubana …)

Pliés

Exercici de barra, realitzant el demi plié (sense elevar els talons) o grand plié

normalment en les posicions de primera, segona, quarta i cinquena

Tendú

Exercici de barra, realitzat des de primera o cinquena depenent del nivell del practicant

Ronds de jambe

Exercici de barra, realitzant com a demi rond de jambe (quarts: davant-costat costat-enrere) o grand rond de jambe (davant-enrere) o al revés

Fondu

Exercici de barra, realitzat des de l’cou de pie (turmell) en plié, estirant al mateix temps les dues cames a 45-90 graus, i tornant al cou de pie inicial doblant de nou al mateix temps les dues cames

Frappé

Exercici de barra, realitzat des cou de pie (turmell) el qual depenent de l’escola que s’estudiï (russa, anglesa, cubana …) pot ser en posició flex o estirada

Grand Battement

Exercici de barra, realitzat des de primera o cinquena, llançant amb les dues cames estirades les cames davant, lateral i enrere.

La variació lliure pot ser la combinació davant-enrere – grand battement en cloche – sense parar en primera posició (però si passar per ella)

Développé

Exercici de barra, realitzat des de primera o cinquena, passant en inici per retiré (peu al genoll de la cama base, amb el genoll obert) cap endavant, costat i enrere.

Effacé – Croisé

Nomenclatura de les variants creuades o obertes tant davant com enrere, en tendu oa l’Air, que poden donar-se en la dansa sent Croisé les que deixen creuades les cames, i Effacé les que les deixen obertes.

Arabesque

Posicions amb la cama enrere (tendu o en l’air) que tenint en compte que aquesta imatge mostren els 3 primers a effacé (cama de la base oberta) segueixen amb 3 més a Croisé (cama de la base creuada)

Échappé

Exercici que es pot realitzar saltant o en relevé (de puntetes) iniciant des de primera o cinquena posició, passant per segona, tornant a la posició inicial.

Sauté

Petit salt realitzat en qualsevol posició, amb poca elevació.

Sissone

Gran salt que es pot realitzar lateral o frontalment, sent la variant al desplegar les cames, passant per un retiré (genoll) o directament estirades.

Pot ser obert o tancat (aguantar la recepció la cama elevada o no)

Pas de Bourré

Pas que des del cou de pie (turmell) es pot realitzar passant simplement per segona en relevé (puntetes), o bé marcant els dos retiré (genoll).

Existeixen a més, variacions passant el primer peu per darrere o per davant.

Pas de Chat

Salt iniciat en cinquena posición, que marcant amb la primera cama el retiré (genoll) amb la cama base doblegada, queda amb les dues cames en l’aire doblades, i recepciona amb la segona cama en retiré (genoll) novament doblegada, per a finalitzar en cinquena posición.

Grand Écart

Posició de flexibilitat, coneguda en altres «ambients» com espagat o split

Grand jeté

Salt de gran magnitud on es realitza el Grand écart en l’aire.

Related posts