Scroll to top

Començar a utilitzar les sabatilles de punta no pot fer-se de qualsevol forma

ni a qualsevol preu.

És molt necessari ser responsable i conscient del treball constant que requereix l’aprenentatge del seu ús.

Quan seria convenient començar?

1- El fonamental és que hi hagi un mestre titulat que faci un seguiment del treball de l’alumna.

2- És absolutament necessari tenir fortalesa muscular i articular. En el cas de les més petites, no han de cremar etapes: és imprescindible que el mestre consideri el moment.

3- És absolutament necessari tenir en compte els nivells de maduració física.

4- Existeix un consens respecte de l’edat cronològica en què és més segur que les nenes puguin utilitzar les puntes sense riscos: l’ideal seria entre els 10 i els 12 anys, pero és relatiu: hi ha nenes que tenen més força en les cames que altres, el tipus i la quantitat d’entrenament… també qüestions genètiques, per exemple, quina forma tenen les cames

El cos és com una torre: si alguna de les seves parts està torta o descol·locada,

no pot treballar bé sobre les puntes dels peus.

 

Si tinc el maluc fora de lloc, per més que les meves cames i la meva esquena estiguin forts,

serà impossible mantenir l’equilibri

5- Quan es tracta d’adolescents principiants -de 15 anys a endavant-, l’avaluació per considerar la utilització de les puntes respon , entre d’altres qüestions a: si l’alumna té un relevé alt i correcte i si realitza un bon treball de genolls, de trasllat del pes al mig del cos mantenint el seu eix.

6- És rellevant a més un factor “maduresa emocional“: cal advertir que l’estudiant rebrà correccions i no val intentar fer coses pel seu compte, per les quals no estigui preparada.

És convenient entrenar a casa?

Si recentment comences amb les puntes, tinguis l’edat que tinguis, NO és bo fer exercicis a casa sense control del teu mestre.

Cal sortir de la lògica del aconseguir un resultat “ràpid”, sovint perillós per les mancances que propicia, i atendre i valoritzar més al procés de treball, que és finalment el que oferirà resultats duradors i eficients.

Related posts