Scroll to top

Escena: Mar Jónico y la costa oeste de Grecia.
Basat: The Corsair de Lord Byron
Compositor: Adolphe Adam
Coreograf: Joseph Mazilier / Marius Petipa y Jules Perrot
Estrena: 1856 en la Ópera de París
Personatges: Lankedem, Saïd, Gulnara, Medora, Conrad, Alí, Birbanto…

BALLET DE 3 ACTES

Font wikipedia

Acte I

El basar
El traficant d’esclaves, Lankedem, mostra la seva «mercaderia» a diversos vianants. La presència del riquíssim paixà Saïd commociona a tots els mercaders del basar. Lakedem, astutament, li va mostrant primer les belleses algerianes, després les palestines; encara que no agraden a el paixà les comparen altres personatges presents. Lankedem posa davant el paixà a la irresistible Gulnara, acabada de capturar; subjugat per la seva bellesa (dansa de Gulnara), el paixà la compra immediatament i la fa que la portin al seu harem; llança una bossa d’or a Lankedem que s’alegra (dansa triomfal de Lankedem).

Però ha guardat el millor per al final: sobtadament, revela a l’esplèndida Medora … El paixà queda aclaparat per la seva bellesa. Lankedem fa veure que no la vol vendre. Apareixen un grup d’homes forasters (per la vestimenta); el seu cap és Conrad, el corsari, que participa en la subhasta i, a la fi, aconsegueix portar-per la força. Medora ha reconegut al seu amant, es deixa portar per Conrad, el seu servidor Alí i el seu amic Birbanto. En aquesta confusió general, els corsaris alliberen la resta de les esclaves -excepte Gulnara, que ja s’han dut a palau de l’Pachá Saïd- i, abans que arribin els soldats turcs, fan presoner a Lankedem i el seu tresor.

Acte II:

La cova dels pirates
A la caverna dels pirates, Medora intenta persuadir Conrad perquè abandoni la vida de bandoler i alliberi les presoneres, però Birbanto i els seus amics no estan d’acord, ja que ells ja pensaven vendre-les i repartir-se el botí. Es desencadena una baralla i Birbanto pacta amb Lankedem per donar-li un somnífer a Conrad i així poder portar-se a Medora. El pla té efecte i els dos es duen a Medora mentre Conrad dorm.

Acte III:

L’harem
El Pachá Saïd està en el seu palau envoltat d’odalisques que ballen per a ell. Arriba Lankedem amb una sorpresa: Medora, que balla tristament pensant en Conrad, encara que s’alegra després a l’retrobar-se amb la seva amiga Gulnara al «Jardí animat». Conrad i els seus amics arriben a palau disfressats de pelegrins i aconsegueixen alliberar Medora i Gulnara. Durant la fugida, el Corsari s’assabenta de la traïció de Birbanto i el mata. Conrad, Medora, Ali i Gulnara parteixen a la recerca de la felicitat.

I recordem que a cascavells realitzem els activitats en grups reduits per donar-ne una bona formacio i Dirigides per la nostra professora titulada en la Royal Academy of Dance (entre altres), amb una llarga i brillant carrera com a ballarina.

Posa’t en els Millors mans !!

Related posts