Scroll to top

Escena: Roma any 73 a.C. aprox.
Basat: A la vida i proeses d’Epartaco
Compositor: Aram Jachaturian
coreograf: Nicolai Volkov
Estrena: Teatre Kirov (Leningrad) 1956
Personatges: Espartaco, Africà, Exèrcit rebel, Capità romà Craso, Flavia, Tropes romanes…

BALLET en 3 ACTES

Font wikipedia

Acte I

El cònsol romà Cras torna a Roma de les seves últimes conquestes en una processó triomfal. Entre els seus captius estan el rei traci Espàrtac i la seva dona Frígia. Espartaco lamenta la seva captivitat i s’acomiada amargament de Frigia, qui és portada per unir-se al harem de concubines de Cras. Per entretenir Cras i el seu seguici, Spartacus és enviat a l’anell de gladiadors i es veu obligat a matar un amic proper. Horroritzat pel seu acte, Espartaco incita als seus companys captius a la rebel·lió.

Acte II

Els captius escapats celebren la seva llibertat. Mentrestant, Crassus entreté als patricis romans amb un esplèndid entreteniment, que inclou baralles entre gladiadors amb els ulls embenats, un dels quals és Spartacus. Espartac, sense saber-ho, mata el seu amic a la sorra. Això indueix a Espartaco i els seus homes a rebel·lar-se. Interrompen l’orgia i rescaten a les esclaves, inclosa Frígia. Aegina insisteix que Cras persegueixi a l’exèrcit d’esclaus immediatament. Els amants celebren el seu escapament al “Adagio d’Espartaco i Frígia”.

Acte III

Aegina descobreix el campament d’Espartaco i observa els amants que surten de la seva botiga al matí següent. Aegina li envia un missatge a Cras, qui envia al seu exèrcit en la seva persecució. Les lluites intestines es deslliguen entre les forces d’Espartaco. Finalment, les forces de Cras descobreixen a Espartaco i el travessen amb les seves llances. Els seguidors més propers d’Espartaco recuperen el seu cos i el porten mentre que Frigia plora la seva pèrdua

I recordem que a cascavells realitzem els activitats en grups reduits per donar-ne una bona formacio i Dirigides per la nostra professora titulada en la Royal Academy of Dance (entre altres), amb una llarga i brillant carrera com a ballarina.

Posa’t en els Millors mans !!

Related posts