Scroll to top

Escena: casa noble i castell príncep hereu
Basat: Perrault «Cendrillon ou La petite pantoufle de verre» (Cenicienta o El zapatito de cristal)
Compositor: Johann Strauss (hijo)
Coreograf: Louise Antoine Dupor y Pedro Consuegra
Estrena: 1813 Viena
Personatges: Ventafocs, madrastra i germanastres, príncep,

BALLET DE 2 ACTES

Font ecured

Acte I

Comença la història amb les escenes en què Ventafocs suporta les maldats de la seva madrastra i les seves germanastres. La mitja punta i els grands battements són els elements artístics que utilitzen les quatre ballarines per mostrar la desimboltura dels seus papers i un aire còmic, barallant entre elles i envidiándose mútuament. En aquest acte ja queda palesa la profusió de vestidors i figuracions pròpies dels ballets russos.

Acte II

En el segon acte, en què se celebra la festa del príncep, els convidats arriben a el castell i ballen danses de tall. És en aquesta ocasió, quan podem gaudir de el cos de ball en el seu conjunt i quan fa la seva aparició en escena el Príncep, qui des de l’inici posa de manifest el nivell artístic de la companyia. La coreografia en aquest moment del conte destaca pels passos a dos, els grans salts i grans jetés. Ventafocs atreu l’atenció de el públic amb la seva realització de fouettés, típics girs de ballet. Aquest segon acte acaba quan les dotze campanades anuncien la mitjanit i la jove fuig de el castell, perdent un dels seus sabates de cristall.

Acte III

En el tercer i últim acte, el Príncep busca desesperadament a la seva bella desconeguda viatjant als països dels convidats a la dansa. Els canvis escenogràfics presten especial suport a la comprensió del conte en aquest punt. Finalitza la història, com tots sabem, amb la trobada de la parella i la celebració de les noces, escenes en què les variacions reafirmen les paraules de Prokofiev, el compositor de l’obra: «Era important per a mi que La Ventafocs fos el més ballable possible. Per això la vaig compondre en la millor tradició del ballet clàssic »

I recordem que a cascavells realitzem els activitats en grups reduits per donar-ne una bona formacio i Dirigides per la nostra professora titulada en la Royal Academy of Dance (entre altres), amb una llarga i brillant carrera com a ballarina.

Posa’t en els Millors mans !!

Related posts