Scroll to top

Escena: camperol a Castella durant S. XV
Basat: Cervantes Don Quixot de la Manxa 1605
Compositor: Ludwig Minkus
Coreograf: Màrius Petipà
Estrena: Teatre Imperial de Bolxoi de Moscou en 1869
Personatges: Don Quixot , Sancho Panza, Kitri, Joana, Lorenzo, Gamache, Carrasco…

BALLET en 4 ACTES

Font wipideia

Acte I

Don Quixot està en el seu estudi, llegint llibres de cavalleria. Trastornat pel que llegeix, decideix armar-se cavaller errant. Li demana al seu criat Sancho Panza que el vista amb una armadura i surt a la recerca d’aventures.
A la plaça d’un mercat a Barcelona, ​​Espanya, la jove Kitri és obligada pel seu pare, l’hostaler Lorenzo, a comprometre en matrimoni amb Gamache, l’home ric del poble, però Kitri estima el barber Basilio. Don Quixot arriba al poble i confon Kitri amb la seva estimada ideal, Dulcinea.

Acte II

Don Quixot desafia Gamache per la mà de la bella Kitri, però es burlen d’ell i el fan fora del poble. Basilio fingeix suïcidar-se i demana com a últim desig casar-se amb Kitri. El pare de Kitri accedeix, i llavors Basilio deixa de fingir i s’uneix a Kitri. Don Quixot, després de la seva expulsió del poble, arriba a un campament gitano i li ret honors al rei dels gitanos.

Acte III

Don Quixot descansa en un bosc per recuperar-se de les seves ferides en la baralla amb els molins. Es queda adormit i somia que és al jardí de la seva estimada Dulcinea, al costat de les fades del bosc. Baralla contra una aranya gegant, surt vencedor i per fi pot veure a la seva estimada, però el somni s’esvaeix. En despertar, es troba amb un duc i la seva cort, qui ho convida al seu castell.

Acte IV

Al castell del duc es preparen grans festes en honor al Quixot. El Cavaller Lluna de Plata desafia al Quixot i el venç. No és altre que el seu gran amic Carrasco, qui, preocupat pel cavaller errant, li sol·licita que enbeine la seva espasa i deixi les seves aventures. Don Quixot deposa les armes i torna a casa.

I recordem que a cascavells realitzem els activitats en grups reduits per donar-ne una bona formacio i Dirigides per la nostra professora titulada en la Royal Academy of Dance (entre altres), amb una llarga i brillant carrera com a ballarina.

Posa’t en els Millors mans !!

Related posts