Scroll to top

Escena: Poble fronterer hongarés/ucrainés
Basat: L`Home de sorra Hoffann 1815
Compositor: Leo Delibes
Coreograf: Arthur Saint Leon
Estrena: Opera Paris 1870
Persontges: Doctor Coppelius, Franz, Swanhilda, Coppelia, Vilatans, Ninots…

BALLET EN 3 ACTES

Font wikipedia

Acte I

L´ història comença durant un festival de la ciutat per celebrar l’arribada d’una nova campana. El pregoner de la ciutat anuncia que, quan arribi, qualsevol que es casi rebrà un obsequi especial de diners. Swanhilda i Franz planegen casar-se durant el festival. No obstant això, Swanhilda se sent infeliç amb Franz perquè sembla estar prestant més atenció a una nena anomenada Coppélia, que seu immòbil al balcó d’una casa propera. La casa pertany a un inventor misteriós i dèbilment diabòlic, el doctor Coppélius. Encara Coppélia passa tot el temps asseguda immòbil i llegint, Franz està hipnotitzada per la seva bellesa i està decidida a cridar la seva atenció. Encara molesta amb Franz, Swanhilda es sacseja l’orella al cap: si sona, sabrà que Franz la mestressa. En fer això, però, ella no escolta res. Quan ella el sacseja pel cap de Franz, tampoc sent res; però després ell li diu que sona. No obstant això, ella no li creu i fuig desconsolada.
Més tard, el Dr. Coppelius surt de casa i és interromput per un grup de nois. Després d’espantar-los, continua sense adonar-se que ha deixat caure les seves claus a la melée. Swanhilda troba les claus, el que li dóna la idea d’aprendre més sobre Coppélia. Ella i els seus amics decideixen ingressar a la casa del Dr. Coppelius. Mentrestant, Franz desenvolupa el seu propi pla per reunir-se amb Coppélia, pujant una escala fins a la seva balcó.

Acte II

Swanhilda i les seves amigues es troben en una gran sala plena de gent. No obstant això, els ocupants no s’estan movent. Les noies descobreixen que, en lloc de persones, aquestes són nines mecàniques de mida natural. Els enrotllen ràpidament i els veuen moure. Swanhilda també troba Coppélia darrere d’una cortina i descobreix que ella també és una nina.
El Dr Coppelius torna a casa per buscar a les noies. Ell s’enfada amb ells, no només per assentiment, sinó també per pertorbar el seu taller. Ell els fa fora i comença a netejar el desastre. No obstant això, en veure a Franz a la finestra, Coppélius el convida a entrar. L’inventor vol donar-li vida a Coppélia, però, per fer això, necessita un sacrifici humà. Amb un encanteri màgic, prendrà l’esperit de Franz i el transferirà a Coppélia. Després que el Dr. Coppelius li ofereix una mica de vi barrejat amb una pols per dormir, Franz comença a quedar adormit. L’inventor llavors prepara el seu encanteri màgic.
No obstant això, el Dr. Coppelius no va expulsar a totes les noies: Swanhilda encara és allà, amagada darrere d’una cortina. Es vesteix amb la roba de Coppélia i fingeix que la nina ha cobrat vida. Ella desperta a Franz i després acaba totes les nines mecàniques per ajudar-les a escapar. El Dr Coppelius es confon i després s’entristeix quan troba a Coppélia sense vida darrere de la cortina.

Acte III

Swanhilda i Franz estan a punt de fer els seus vots matrimonials quan apareix el enutjat Dr. Coppelius, reclamant danys i perjudicis. Consternada per haver causat tal disgust, Swanhilda li ofereix a la doctora Coppelius seu dot a canvi del seu perdó. No obstant això, Franz li diu a Swanhilda que conservi la seva dot i li ofereix pagar-li al Dr. Coppelius. En aquest moment, l’alcalde intervé i li dóna al Dr. Coppelius una bossa de diners, que ho aplaca. Swanhilda i Franz estan casats i tota la ciutat celebra ballant.

I recordem que a cascavells realitzem els activitats en grups reduits per donar-ne una bona formacio i Dirigides per la nostra professora titulada en la Royal Academy of Dance (entre altres), amb una llarga i brillant carrera com a ballarina.

Posa’t en els Millors mans !!!

Related posts