Scroll to top

Escena: Palau Rei Florestan segle XVII

Basat: La Bella Dorment Charles Perrault 1697

Compositor Piotr Ilitx Txaikovski

Coreograf: Marius Petipa

Estrena: Sant Petersburg 1890

Personatges: Princesa Aurora, Princep Desire, Fades liles, Carabosse, Rei Florestan XXIV, Reina, Catalabutte…

Ballet de 3 Actes

Font wikipedia

Acte I

La cort celebra que l’Aurora, la filla del Rei, es casarà i quatre prínceps ballen amb ella i li regalen roses, però l’Aurora queda intrigada per una anciana que duu un objecte que li crida l’atenció: una filosa.
Com que ella mai no havia vist cosa igual perquè el seu pare havia amagat tots els objectes punxents tement que es complís la maledicció de la bruixota, l’Aurora en queda impressionada. Balla amb la filosa sense adonar-se que s’ha punxat i acaba delirant.
La fada malèfica Carabosse es lleva la disfressa d’anciana i riu triomfant. En aquest instant la fada Lilac compleix la seva promesa i tota la cort cau adormida i allà hi creix un bosc per tal d’ocultar el regne adormit.

Acte II

Han passat 100 anys i apareix un príncep caçant prop del bosc que va aixecar anys enrere Lilac. Avorrit de caçar, decideix anar-se’n quan, de sobte, se li apareix la fada Lilac i li mostra una imatge de l’Aurora.
Enamorat d’ella, decideix anar a buscar-la i la Lilac li indica el camí. Quan arriba al palau, desperta l’Aurora amb un petó.

Acte III

Aquest acte està dedicat a les noces de l’Aurora i el Príncep.

I recordem que a cascavells realitzem els activitats en grups reduits per donar-ne una bona formacio i Dirigides per la nostra professora titulada en la Royal Academy of Dance (entre altres), amb una llarga i brillant carrera com a ballarina.

Posa’t en els Millors mans !!!

Related posts