Scroll to top

Escena: Sevilla i voltants 1820
Basat: Opera Carmen Geprges Bizet 1875
Compositor: Rodion Shchedrin i Georges Bizet
Coreograf: Alberto Alonso
Estrena: Bolshoi 1967
Personatges: Carmen, Don Jose, Escamilio, Zuñiga, Destina, Magistrat…

Ballet en 1 ACTES (5 escenes)

Font wikipedia

Escena I

La plaça. Escena popular, les cigarreres i els rufians ballen. Entrada de Carmen enredada en una baralla amb una altra dona. Don José d’uniforme intervé com a agent de l’ordre i queda enamorat de Carme.

Escena II.

La taverna de Liles Pastia. Lloc de trobada de l’hampa, bandolers i dones de mal viure. Apareix Don José embolicat en una capa a la recerca de Carmen i interpreta un sol desafiant. Carmen li respon amb un altre sol seductor. El ball es generalitza i en el tumult Don José es porta a Carmen sota la seva capa.

Escena III

L’habitació. En un ambient de semipenombra ensonyada Carmen i Don José celebren amb un apassionat pas a dos el triomf de l’amor. Irrompen els bandolers companys de Carmen, planegen un atracament nocturn i exigeixen la seva col·laboració. Per donar gust a Carmen Don José s’uneix a ells.

Escena IV.

La nit. A la vora d’un camí solitari els malfactors esperen a la seva víctima i instrueixen Don José en el maneig del punyal. Don José expressa els seus escrúpols de consciència que Carmen rep amb menyspreu. Per demostrar la seva virilitat Don José ataca i assassina al caminant a què els bandolers roben abans de fugir amb Carme. Don José queda sol i desesperat.

Escena V

La correguda. Davant de la porta de la Plaça de Bous s’amunteguen els curiosos per assistir a l’arribada triomfal del Torero acompanyat de Carmen engalanada. Tots desapareixen a la Plaça, sorgeix Don José tallant el pas a Carme. S’enfronten a un duel a mort en el qual Don José apunyala a Carmen que cau com un ninot trencat als seus peus. A la Plaça el públic victoreja la feina del Torero.

I recordem que a cascavells realitzem els activitats en grups reduits per donar-ne una bona formacio i Dirigides per la nostra professora titulada en la Royal Academy of Dance (entre altres), amb una llarga i brillant carrera com a ballarina.

Posa’t en els Millors mans !!!

Related posts