Scroll to top

Escena: Verona principis s. XVI
Basat: Romeu i Julieta William Shakespeare 1597
Compositor: Serguei Prokofiev
Coreograf: Rudolf Nureyev
Estrena: Moscou 1935 / Leningrad 1937
Personatges: Romeo, Teobaldo, Julieta, Lady i Lord Capuleto, Fra Lorenzo, Mercuccio, Paris…

BALLET de 3 ACTES

Font http://terpsicoreballet.blogspot.com

Acte I.

Escena 1: La plaça del mercat de Verona. Romeo (fill dels Montesco) tracta de declarar-li el seu amor a Rosalia, mig en broma mig seriosament, sent rebutjat. Els seus amics el consolen. La plaça s’anima. Teobaldo (nebot dels Capuleto) en veure a Romeo busca baralla amb ell. Els Capuleto i els Montesco són enemics i la baralla es generalitza entre les dues famílies. El príncep de Verona per a la baralla i ordena als caps de les dues famílies que es donin la mà.
Escena 2: A la casa dels Capuleto. Julieta juga amb la seva dida Gertrudis enmig dels preparatius per a un ball, quan són interrompudes pels seus pares per presentar-li a Paris, un jove comte que ha demanat la seva mà.
Escena 3: A l’exterior de la casa dels Capuleto. Els convidats van a la festa de màscares. Romeo, Mercuccio i Benvolio emmascarats es colen en el ball.
Escena 4: Romeu i els seus amics arriben en plena festa. Els convidats contemplen a Julieta dansant. Mercuccio tracta de distreure a Romeo. Mentre Teobaldo li ha reconegut i li ordena amenaçant que marxi, però el pare de Julieta que no li ha reconegut li dóna la benvinguda i el convida a quedar-se.
Escena 5: Fora de la casa dels Capuleto, mentre els convidats abandonen la festa, Capuleto frena Teobaldo en el seu desig de barallar-se amb Romeo.
Escena 6: Julieta al balcó. Romeo apareix al jardí. En una apassionada escena es declaren el seu amor.

ACTE II.

Escena 1: A la plaça del mercat. Romeo està amb els seus amics. La dida de Julieta li busca per lliurar-li una carta en què aquesta li cita a la capella on el seu confessor els va a casar en secret.
Escena 2: A la capella. Els dos amants són casats en secret per Fra Lorenzo, amb l’esperança que l’enemistat de les dues famílies acabi.
Escena 3: La plaça al vespre. Una nova baralla esclata. Teobaldo baralla amb Mercuccio, mentre, Romeu intenta evitar-ho. Però finalment, Teobaldo mata mercuccio i Romeo desesperat mata Teobaldo i fuig.

ACTE III.

Escena 1: Els dos amants passen la nit junts. A l’alba ell s’ha d’anar, ja que ha estat desterrat de Verona. Els Capuleto han decidit que es casarà amb Paris el mes aviat possible, però ella tracta de dissuadir-los. En arribar la nit va a Fra Lorenzo perquè l’ajudi.
Escena 2: A la capella. Julieta li demana ajuda al seu confessor. Aquest li lliura una poció i li explica que li farà semblar com si estigués morta. Després de l’enterrament, despertarà en el mausoleu on serà rescatada per Romeu, prèviament avisat per Fra Llorenç.
Escena 3: Julieta simula acceptar les noces amb Paris. Un cop sola, es pren la poció. Al matí següent, la seva família la troba aparentment sense vida.
Escena 4: La tomba dels Capuleto. Romeo que no ha pogut rebre el missatge, torna a Verona desesperat creient que ella ha mort, en el mausoleu es troba amb Paris, a qui mata. I després es treu la vida. Poc després, Julieta desperta i en trobar a Romeo mort, se suïcida.

I recordem que a cascavells realitzem els activitats en grups reduits per donar-ne una bona formacio i Dirigides per la nostra professora titulada en la Royal Academy of Dance (entre altres), amb una llarga i brillant carrera com a ballarina.

Posa’t en els Millors mans !!

Related posts